Wereldwijd marktleider

Betrouwbare back-up en herstel
van Hyper-V

DOWNLOAD TESTVERSIE

Veeam Backup & Replication
30 dagen volledige functionaliteit

Microsoft Hyper-V-back-up op zijn best

Veeam is dé oplossing voor Hyper-V-back-up en disaster recovery en dat komt niet alleen door het vermogen om een back-up te maken van uw Hyper-V-omgeving. Het komt door Veeam’s snelle, flexibele en veelzijdige herstelfunctionaliteit. Met Veeam kunt u precies herstellen wat u nodig heeft, op elk gewenst moment. Herstel complete Hyper-V-VM's binnen een paar minuten en herstel afzonderlijke bestanden of applicatie-items in een Hyper-V-back-up met een eenvoudige zoek- en herstelactie. 
Back-upfunctie
Veeam availability suite vas make recovery your objective

Behaal uw hersteldoelstellingen

Flexibiliteit om zelfs aan de meest strikte hersteldoelstellingen voor Microsoft Hyper-V-omgevingen te voldoen.
Veeam disaster recovery orchestrator vdro vao reliable recovery

Elke dag optimaal vertrouwen

Geniet van optimale gemoedsrust omdat u kunt rekenen op het complete spectrum van herstel, van afzonderlijke bestanden tot volledige DR.
Pure storage enterprise

Zorg dat u bent voorbereid voor Disaster Recovery

Zorg dat u bent voorbereid voor DR met snelle replicatie waarmee back-ups automatisch offsite worden opgeslagen.

Zorg voor Availability, eenvoud en schaalbaarheid

Recovery application recovery

Applicatieconsistente back-ups

Veeam Backup & Replication biedt echte application-aware processing, in een single-pass back-up op imageniveau van VSS-aware applicaties. Dit is het beschermingsniveau dat u nodig heeft om applicaties flexibel te herstellen.
Full-spectrum herstel
Next generation instant recovery

Instant Recovery-engine van de volgende generatie

Profiteer van snelheid en betrouwbaarheid voor grootschalig herstel via één Instant Recovery-engine met Veeam Backup & Replication. Maak gebruik van een groot aantal flexibele herstelmethoden die verder gaan dan alleen Instant VM Recovery, met herstel van bestanden en meerdere VM's vanuit een single-pass back-up op imageniveau.
Instant Recovery
Replication sourced from

Replicatie met uw back-ups als bron

Zorg voor verlaging van het aantal I/O-leesbewerkingen op de Hyper-V-VM's in productie door back-upkopieën als replicatiebron te gebruiken. Profiteer van ingebouwde WAN-acceleratie waarmee de snelheid van zowel snelle als trage verbindingen wordt verhoogd.
Betrouwbare, ingebouwde replicatie
Track changes for fast backups

Houd wijzigingen bij voor snelle back-ups

Verhoog de snelheid en verklein de voetafdruk van Hyper-V-back-ups door alleen te beschermen wat sinds de vorige back-up is gewijzigd. Veeam Backup & Replication gebruikt Changed Block Tracking-technologie om sneller en efficiënter incrementele back-ups te maken, wat helpt om aan zelfs de krapste back-up windows te voldoen.
Do even more with

Doe nóg meer met uw gegevens

U beschikt over een grote hoeveelheid productiegegevens in uw Hyper-V-back-ups die eenvoudig kunnen worden ingezet voor implementatie en testen, door ze over te zetten naar een on-demand, geïsoleerde virtuele sandbox met Veeam DataLabs On-Demand Sandbox.
Be prepared for

Zorg dat u bent voorbereid voor Disaster Recovery

Voor elke gerepliceerde VM wordt door Veeam Backup & Replication een complete replica en een keten met herstelpunten gemaakt. Als de originele VM door een bepaalde reden uitvalt, kunt u binnen een paar minuten een tijdelijke of permanente failover uitvoeren naar het meest recente herstelpunt of een eerder tijdstip.

Bescherm VMware, cloud-based en fysieke workloads en meer

Concentreer u op back-up en minder op licenties dankzij de flexibiliteit en eenvoud van Veeam Universal License (VUL).

ZIE PRODUCTPRIJZEN EN LICENTIES

Veelgestelde vragen

Hoe maak ik een back-up van Hyper-V?

Voor adequate back-up van Hyper-V, inclusief Hyper-V-VM's, moet u beveiliging ten minste op hostniveau instellen zodat alle Hyper-V-VM's met inbegrip van de opslag, gegevens en configuratie ervan worden vastgelegd. Dat gaat een stuk eenvoudiger als u back-upsoftware zoals Veeam Backup & Replication inzet voor de coördinatie van deze activiteiten en voor native communicatie met Microsoft VSS om de Hyper-V-omgeving voor back-up voor te bereiden. Deze geïntegreerde coördinatie waarborgt dat consistente back-ups van Hyper-V worden gemaakt. Dit wil zeggen dat alle gegevens bij de back-up worden vastgelegd, zodat u beschikt over het volledige spectrum van herstelopties om zo goed mogelijk aan uw hersteldoelstellingen te voldoen.

 • Met het oog op deze consistentie vraagt Veeam Backup Manager voorafgaand aan de back-up informatie op over VM's en virtualisatiehosts bij Microsoft Hyper-V.
 • Veeam Backup & Replication vraagt Microsoft Hyper-V VSS een coherente kopie van een VM naar een bepaald tijdstip te maken. Afhankelijk van de versie van de hypervisor maakt Microsoft Hyper-V VSS een volumesnapshot of VM-controlepunt.

 • Om back-ups van Hyper-V beheersbaar te houden maakt Veeam Backup & Replication gebruik van Changed Block Tracking (CBT) zodat alleen gegevensblokken worden opgehaald die sinds de vorige taaksessie zijn gewijzigd. 

 • Zodra de back-upproxy klaar is met het lezen van VM-gegevens, vraagt Veeam Backup & Replication aan Microsoft Hyper-V VSS om opschoningsactiviteiten uit te voeren.

Wat is Hyper-V-replicatie?

Naast VM-back-ups kunt u Hyper-V-VM-replica's maken die voor herstel worden gebruikt.

 • Hyper-V-replicatie biedt uiterst korte RTO-waarden (Recovery Time Objective) door gebruik te maken van een exacte startklare kopie van uw VM. 

 • Wanneer u een VM repliceert, maakt Veeam Backup & Replication een exacte kopie van de VM in native Microsoft Hyper-V-indeling op een vrije host. Deze kopie wordt gesynchroniseerd gehouden met de originele VM.

 • Met Veeam Backup & Replication kunt u onsite Hyper-V-replicatie uitvoeren voor HA-scenario's (high availability), evenals remote (offsite) replicatie voor DR-scenario's (disaster recovery). Om Hyper-V-replicatie via het WAN of via trage verbindingen mogelijk te maken wordt overdracht van verkeer door Veeam Backup & Replication geoptimaliseerd en worden gegevens sneller verplaatst.

Hoe kan ik mijn Hyper-V-VM herstellen bij een calamiteit?

Voor disaster recovery van Hyper-V is het vaak vereist dat u zowel een back-up als een replicatie van een VM maakt voor DR (disaster recovery) en HA (high availability). Vaak neemt hierdoor de workload op de virtuele infrastructuur toe. Bovendien vraagt het extra stappen omdat u nu twee VM-snapshots moet maken, los van elkaar, en VM-gegevens van de productiesite twee keer moet overzetten.

 • Veeam pakt dit anders aan door de workload op de productieomgeving te verlagen dankzij een flexibele onsite of offsite herstelmethode en een optie voor replica van de back-up. 

 • Het verschil met andere oplossingen is dat Veeam Backup & Replication de hosts en opslag in de productieomgeving niet aanroept voor het lezen van VM-gegevens, waardoor de impact op productie afneemt. Als bron van de gegevens wordt gebruikgemaakt van een back-up die al in de back-uprepository beschikbaar is.

 • Tijdens failover wordt de VM-replica naar het gewenste herstelpunt hersteld en worden alle I/O-processen van de oorspronkelijke VM naar de replica overgezet, met als resultaat dat er binnen enkele seconden een volledig functionele VM beschikbaar is.

Welke typen back-up zijn er voor Hyper-V?
 • Back-up op hostniveau: de voorkeursmethode voor het dynamisch uitvoeren van back-up van Hyper-V is back-up op niveau van de Hyper-V-host. Door Hyper-V op hostniveau te beveiligen beschermt u niet alleen de kernconfiguratie van Hyper-V, maar ook alle VM's, virtuele schijven en de virtuele infrastructuur ervan. Door VM's toe te voegen en te verwijderen kunnen ze dynamisch worden beschermd of overgeslagen.

 • Back-up op guestniveau: afhankelijk van de technische capaciteiten van uw back-upoplossing moet u mogelijk ook back-ups van Hyper-V-VM's op guestniveau maken. Dit is minder wenselijk dan Hyper-V-back-ups op hostniveau, omdat dit doorgaans gepaard gaat met extra overhead voor het onafhankelijk van elkaar openen en beschermen van elke Hyper-V-VM.

 • Online back-up: door Hyper-V-back-ups online te maken kunt u workloads vastleggen, waaronder Microsoft-applicaties en -gegevens, zonder dat u de applicatie offline hoeft te zetten, met alle gevolgen van dien voor uw bedrijfsactiviteiten. Met behulp van Microsoft VSS kunt u de applicatie stilzetten of stopzetten, net zo lang als nodig is om een snapshot te maken die voor back-up kan worden gebruikt. Na afloop worden door de back-upoplossing en VSS de activiteiten uitgevoerd die na back-up zijn vereist, zoals opschoning en leegmaken van het logboek.

Hoe kunnen we helpen?

Hcwh sales

Sales

Vraag geheel vrijblijvend een offerte aan en ontdek meer over Veeam Software

Hcwh tech

Technische support

Vind antwoorden op uw vragen in de technische documentatie van Veeam

Hcwh forum

Veeam R&D-forums

Vraag hulp voor uw Veeam-producten en software

Vraag een demo aan

Door verzending gaat u ermee akkoord dat uw persoonsgegevens worden beheerd in overeenstemming met de voorwaarden van de privacyverklaring van Veeam.
Door verzending gaat u ermee akkoord dat u informatie ontvangt over producten en evenementen van Veeam en dat uw persoonsgegevens worden beheerd in overeenstemming met de voorwaarden van de privacyverklaring van Veeam.
Verifieer uw e-mail om door te gaan met de download van het product
Er is een verificatiecode verzonden naar:
 • Verificatiecode onjuist. Probeer het opnieuw.
Er is zojuist een e-mail met een verificatiecode verzonden naar
Code niet ontvangen? Klik om deze over seconden opnieuw te verzenden
Code niet ontvangen? Klik om opnieuw te verzenden

ty icon

Thank you!

We have received your request and our team will reach out to you shortly.

OK

error icon

Helaas! Er is iets misgegaan.

Probeer het later opnieuw.