Wereldwijd marktleider
PRODUCTFUNCTIES

Veeam Explorers for Microsoft

DOWNLOAD TESTVERSIE

Volledige functionaliteit gedurende 30 dagen

Granulair herstel zonder gedoe, waarmee iedereen kan werken

Voor Microsoft-applicaties, zoals SQL, Exchange, Active Directory en SharePoint, ontvangt u per week doorgaans de meeste aanvragen voor herstel op itemniveau. Bij traditionele applicatiegestuurde methoden moet u complete databases herstellen om één enkel item terug te zetten, en dat gaat alleen maar ten koste van uw recovery-SLA's. Veeam maakt het u gemakkelijk met ingebouwde, gebruiksvriendelijke Explorers waarmee u dagelijkse herstelaanvragen veel sneller kunt afhandelen. Maak een einde aan giswerk bij discovery en herstel voor Microsoft-applicatie-items en stel uw medewerkers in staat om aan uw SLA's te voldoen.
Vbr explorers for microsoft upd
Improve your recovery slas

Verbeter uw recovery-SLA's

Herstel veelvoorkomende items en nog veel meer ongekend snel via een eenvoudige Explorer-weergave waarin herstel van al uw belangrijke Microsoft-applicaties mogelijk is.
Make discovery easy

Maak discovery eenvoudig

Spoor de applicatie-items die u moet herstellen eenvoudig op dankzij functies voor snel bladeren en zoeken in live tekst waarmee direct in uw back-ups wordt gezocht.
Explorers outcomes you don t need to be a dba

U hoeft geen databasebeheerder te zijn

Stel uw back-upbeheerders en helpdesk in staat om herstel op itemniveau uit te voeren zonder dat er speciale training of tools zijn vereist.

Herstelstrategie voor Exchange, SharePoint, SQL, Active Directory

Veeam explorer for sql

SQL-herstel met Veeam Explorer for Microsoft SQL Server

Bespaar tijd wanneer u dat het meeste nodig heeft door databases, tabellen en transacties van Microsoft SQL Server snel naar een bepaald tijdstip te herstellen.

 • Eenvoudig databaseherstel: herstel met één klik naar de oorspronkelijke locatie van de Microsoft SQL-back-up.
 • Flexibele herstelopties: herstel een complete database tot op het niveau van afzonderlijke transacties en tabellen.
 • Back-ups van SQL-transactielogbestanden maken en afspelen: herstel naar een bepaald tijdstip tot op het niveau van een specifieke transactie of tijd via een eenvoudige interface met een schuifregelaar.
 • Export van SQL-databases: exporteer een database naar de huidige status of een specifieke tijd of transactie direct vanuit de back-up.
Veeam explorer for exchange

Exchange-herstel met Veeam Explorer for Microsoft Exchange

Dankzij direct inzicht in uw Exchange-back-ups kunt u eenvoudig granulair zoeken en afzonderlijke objecten en nog veel meer snel herstellen zonder dat u de complete database hoeft terug te zetten.

 • Herstel van applicatie-items: het is niet nodig om alles te herstellen. In Veeam kunt u de inhoud van back-ups van mailboxen doorbladeren, doorzoeken en herstellen.
 • Herstel naar een bepaald tijdstip: archiveer een complete Exchange-mailbox van een bepaald tijdstip naar een .pst-bestand zodat u beschikt over overzichtelijke archieven die zijn samengesteld aan de hand van events op basis van tijd.
 • Geavanceerde functionaliteit voor granulair herstel: herstel permanent verwijderde items waarvan u dacht dat u ze voorgoed kwijt was en geef uw helpdesk de mogelijkheid voor web-based herstel van mailboxitems.
 • Moeiteloze eDiscovery: beperk u nauwkeurig tot precies die Exchange-items die u voor interne of externe research nodig heeft zodat u eDiscovery-aanvragen eenvoudig kunt uitvoeren.
Veeam explorer for active directory

Herstel van Active Directory met Veeam Explorer
for Microsoft Active Directory

Realiseer snel herstel op objectniveau voor Active Directory vanuit een single-pass back-up of storage snapshot, zonder dat u extra tools nodig heeft of een complete machine hoeft te herstellen.

 • Herstel op objectniveau: voer direct herstel uit van afzonderlijke Active Directory-objecten en -attributen, inclusief complete organisatie-eenheden (OE's), vanuit één back-up.
 • Bladeren door Active Directory-back-ups: blader via een gebruiksvriendelijke, intuïtieve gebruikersinterface direct vanuit de back-up in Active Directory en herstel snel precies wat u nodig heeft.
 • Export van Active Directory-objecten: exporteer eenvoudig objecten, OE's en attributen voor bulkgebruikersbewerkingen met LDIF (Lightweight Data Interchange Format).
 • Herstel van tombstone-objecten: voer betrouwbaar herstel uit van tombstone-objecten, inclusief vervallen objecten, door het Active Directory-databasebestand rechtstreeks vanuit een back-up te openen.
Veeam explorer for sharepoint

SharePoint-herstel met Veeam Explorer for Microsoft SharePoint

Maak snel en eenvoudig herstel mogelijk van SharePoint-objecten met diepgaand inzicht in SharePoint-back-ups zodat u alles wat u nodig heeft binnen enkele minuten en met een paar klikken kunt herstellen.

 • Herstel alles binnen minuten: realiseer korte RTO's voor veelvoorkomde herstelaanvragen door herstel van afzonderlijke SharePoint-items en -machtigingen.
 • Bladeren door uw SharePoint-database: bespaar tijd en opslag door SharePoint rechtstreeks vanuit een back-up te openen zonder dat u gegevens hoeft te extraheren of importeren.
 • Zoeken in volledige tekst: profiteer van functies voor zoeken in volledige tekst, waaronder de exacte uitdrukking, begint met, voorwaardelijke opties en meer.
 • Export van herstelde items: maak exports van herstelde SharePoint-items en -lijsten in XML zodat u deze eenvoudig in een andere SharePoint-server of -farm kunt importeren.

Veelgestelde vragen

Hoe voert Veeam Backup & Replication back-ups uit voor Active Directory, SharePoint, Exchange en SQL Server?

Veeam Backup & Replication maakt met behulp van VSS applicatieconsistente back-ups op imageniveau van Microsoft SQL, Exchange, Active Directory en SharePoint. Dit garandeert succesvol herstel van bedrijfskritische applicaties en services en maakt applicatiespecifieke herstelscenario’s mogelijk. 

Op basis van de beperkingen van Microsoft kunnen applicaties niet langer dan 60 seconden worden stilgezet (20 seconden voor Microsoft Exchange). Als Microsoft VSS Writer applicatiegegevens langer dan deze periode stilzet, treedt er een time-out in de VSS-verwerking op en is het voor Veeam Backup & Replication onmogelijk om een transactieconsistente back-up van de VM te maken. De time-out in de VSS-verwerking is een veelvoorkomend probleem voor applicaties met een groot aantal transacties, zoals Microsoft Exchange. 

Om deze beperking op te lossen maakt Veeam Backup & Replication gebruik van persistente VSS-technologie voor back-up van Microsoft Exchange VM's. Als Microsoft Exchange langer dan de toegestane periode moet worden stilgezet, voert Veeam Backup & Replication automatisch een failover uit naar het persistente VSS-snapshotmechanisme. 

Welke typen gegevensherstel biedt Veeam Backup & Replication voor Active Directory, SharePoint, Exchange en SQL Server?

Veeam biedt gebruiksvriendelijke Veeam Explorers waardoor herstel van applicaties en applicatie-items gemakkelijker wordt:

 • Met Veeam Explorer for Microsoft SQL Server kunt u Microsoft SQL-databases en -schemaobjecten herstellen en exporteren uit back-ups die in Veeam Backup & Replication zijn gemaakt. 
 • Met Veeam Explorer for Microsoft Exchange kunt u Microsoft Exchange-objecten herstellen en exporteren uit back-ups die in Veeam Backup & Replication en Veeam Backup for Microsoft 365 zijn gmaakt. 
 • Met Veeam Explorer for Microsoft Active Directory kunt u Active Direcotory- en -schemaobjecten herstellen en exporteren uit back-ups die in Veeam Backup & Replication zijn gemaakt. 
 • Met Veeam Explorer for Microsoft SharePoint kunt u Microsoft SharePoint-objecten herstellen en exporteren uit back-ups die in Veeam Backup & Replication en Veeam Backup for Microsoft 365 zijn gemaakt. 
Maakt Veeam Backup & Replication back-ups van Microsoft SQL Server-databases en -logbestanden?

Veeam Backup & Replication kan voor Microsoft SQL-databases back-ups van logbestanden maken en limiteringsbewerkingen uitvoeren die vereist zijn om de SQL-opslag in goede staat te houden en optimaal te laten werken.

Voor het uitvoeren van back-ups van transactielogbestanden installeert Veeam Backup & Replication de runtime-component Veeam Guest SQL Log Shipper op het VM -guestbesturingssysteem. 

De component is actief tijdens de sessie waarin de back-uptaak voor het transactielogbestand wordt uitgevoerd. Met de component wordt informatie verzameld over databases waarvoor back-ups van transactielogbestanden moeten worden gemaakt. Ook wordt gedetecteerd of het mogelijk is om logbestanden direct naar de back-uprepository te verzenden of dat Veeam Backup & Replication gebruik moet maken van de server voor verzending van logbestanden. Na afloop van de sessie waarin de back-uptaak voor het transactielogbestand wordt uitgevoerd, wordt de component gestopt en van het VM-guestbesturingssysteem verwijderd. Bij het starten van een nieuwe sessie wordt de component weer op het VM-guestbesturingssysteem geïnstalleerd. 

Hoe kunnen we helpen?

Hcwh sales

Sales

Vraag geheel vrijblijvend een offerte aan en ontdek meer over Veeam Software

Hcwh tech

Technische support

Vind antwoorden op uw vragen in de technische documentatie van Veeam

Hcwh forum

Veeam R&D-forums

Vraag hulp voor uw Veeam-producten en software