Wereldwijd marktleider

Krachtige back-up
voor Microsoft Windows Server

Bescherm uw fysieke apparaten met vertrouwen
DOWNLOAD TESTVERSIE

Volledige functionaliteit gedurende 30 dagen

Als het op Microsoft Windows Server draait, kan Veeam er een back-up van maken

Veeam Backup & Replication biedt specifiek voor het Microsoft Windows-platform ontwikkelde functies voor bescherming, migratie en virtuele conversie die native het complete scala aan beveiligings- en herstelfuncties van Veeam bieden. Veeam Backup & Replication is bedoeld voor endpoints, fysieke servers, failoverclusters en andere Microsoft Windows-workloads, en gaat verder dan de gangbare scenario's voor gegevensbeveiliging.
Agent for windows outcomes organize automate and deploy remote backups

Remote back-ups indelen, automatiseren en implementeren

Pak de uitdagingen van remote back-up aan en maak kostbare tijd en resources vrij. 
Agent for windows outcomes one console for all workloads

Eén console voor alle workloads
 

Geen gedoe meer met meerdere consoles en tools. Breng alles samen met alle mogelijkheden in Veeam Backup & Replication. 
Agent for windows outcomes not everything can be virtual

Niet alles kan virtueel zijn
 

Fysieke, niet-gevirtualiseerde workloads zijn vaak kritisch voor tal van applicaties. Bij moderne gegevensbeveiliging zijn huidige en toekomstige gegevens gegarandeerd beschermd en portable.

Belangrijke back-upfeatures voor Microsoft Windows Server

Capabilities backup

Betrouwbare back-ups van Windows Server

Gegarandeerde tijdige en betrouwbare back-ups is voor ALLE Microsoft Windows-servers een must, maar omdat er zo veel configuraties mogelijk zijn is dat een hele uitdaging. Veeam heeft de oplossing!

 • Zorg voor een aanzienlijke afname van implementatie- en beheerwerkzaamheden, met eenvoudig te organiseren, automatiseren en implementeren Veeam Agents op schaal in aanpasbare en flexibele beveiligingsgroepen.
 • Verminder de impact op productie door een combinatie van CBT (Changed Block Tracking), parallelle verwerking van schijven en integraties van opslagsnapshots, zodat de vereiste prestaties worden gerealiseerd voor de verwerking van gegevenssets die veel servercapaciteit vergen.
 • Blijf flexibel en garandeer hoge beschikbaarheid zonder in te leveren op gegevensbeveiliging. Flexibiliteit is cruciaal bij herstel, van bare-metal tot applicaties tot bestanden — Veeam biedt wat u nodig heeft om te slagen
Beheerde agents & beveiligingsgroepen
Vbr v11 capabilities baa s for endpoints 1

BaaS voor endpoints

Endpoints, vooral thuis en in externe kantoren, zijn kwetsbaar voor onopzettelijke verwijdering van gegevens, ransomwareaanvallen en apparaatschade of -beschadiging. Stuur back-ups van endpoints direct naar de cloud om productiviteit van medewerkers te waarborgen.  

 • Gebruik een cloudrepository als bestemming met Veeam Cloud Connect om back-ups veilig naar een offsite locatie te verzenden, en pas retention aan de behoeften van uw bedrijf aan.
 • Configureer opties voor back-up naar de cloud, cache on-premises, hervatten van stopgezette back-ups en andere flexibele opties zodat u uw endpoints met het volste vertrouwen kunt beschermen.
 • Maak gebruik van remote discovery, implementatie- en beleidsconfiguratie met Backup as a Service powered by Veeam Service Provider Console.
BaaS voor endpoints
Vbr v11 capabilities instant recovery and mobility

Instant Recovery en mobiliteit

Migreer of herstel een fysieke workload in een handomdraai naar de cloud of een virtuele omgeving, terwijl het ook gewoon mogelijk blijft om te herstellen naar nieuwe hardware.

Vbr v11 capabilities application aware backups

Application-aware back-ups

Leg de ideale status van een applicatie vast en combineer transactielogbestanden voor het volledige spectrum van consistente bescherming en geavanceerd herstel.

Technologies remote laptop workplace endpoint pc 1

Laptops op pad

Nu remote werken een recordhoogte heeft bereikt, staat Veeam graag klaar om te helpen met laptop-vriendelijke features waaronder wizards voor image-based back-up, ingebouwde cache en bestandsherstel.

Dé sleutel tot het maken van back-ups van Microsoft Windows Server en nog zoveel meer!

Veeam Agent for Microsoft Windows is een belangrijk onderdeel van Veeam Backup & Replication, met mogelijkheden die verdergaan dan virtueel voor de bescherming van fysieke en cloudworkloads die op Microsoft Windows draaien. Door de overstap naar Veeam Universal License (VUL) kunt u al uw workloads flexibel en eenvoudig onder één dak onderbrengen. 

Gecentraliseerd beheer voor alle workloads

Geen kopzorgen meer door losse producten en agent-based oplossingen die u constant in de gaten moet houden: standaardiseer back-up om beveiliging en herstel voor alle gebruikers te stroomlijnen.
veeam-one

Veeam Backup & Replication

Zorg voor uniforme back-ups voor fysieke, virtuele en cloud-based workloads, databases en applicaties.

Vspc ill

Veeam Service Provider Console

Voor serviceproviders en gedistribueerde ondernemingen om fysieke back-ups op schaal remote te beheren.

Wat u moet weten over Windows Server Back-up

Welke drie soorten back-up voor Windows zijn er?
 • Een volledige back-up is precies wat de naam al zegt: een volledige serverback-up van alles wat nodig is om de server volledig te herstellen naar een functionerende status. Voor dit type back-up is doorgaans de meeste ruimte nodig. Sommige producten, zoals Veeam Backup & Replication, bieden synthetische volledige back-up, waardoor de grootte aanzienlijk kan afnemen en er minder ruimte nodig is voor de opslag van een volledige back-up.
 • Een incrementele back-up is een ondersteunend type back-up dat NIET onafhankelijk kan worden gebruikt: er is ten minste één eerdere back-up nodig. Bij het starten van een incrementele back-up wordt de laatste back-up vergeleken met de huidige status van de server. Vervolgens wordt alleen verwerkt wat sinds de vorige back-up is gewijzigd. Voor een incrementele back-up is een bepaalde vorm van CBT (Changed Block Tracking) nodig. Veeam Backup & Replication gaat nog een stap verder door ontwikkeling van een specifiek Veeam Changed Block Tracking-stuurprogramma voor Windows Servers, waardoor het proces efficiënter en minder tijdrovend verloopt. 
 • Ook een differentiële back-up is een ondersteunend type back-up: er is een volledige back-up nodig om te bepalen wat er is gewijzigd en moet worden verwerkt. Het belangrijkste verschil is dat een incrementele back-up kan worden gebruikt in een back-upketen en met behulp van CBT zelfs wijzigingen uit een vorige incrementele back-up kan opsporen. Een differentiële back-up kan echter voor CBT-gegevens alleen gebruikmaken van de laatste volledige back-up, waardoor het back-upbestand groter is.
Wat is de feature Windows Server Back-up?
Windows Server Back-up is een feature die Microsoft biedt voor Windows Server-besturingssystemen, Server 2012- en Server 2016-essentials die standaard in het besturingssysteem geïnstalleerd zijn. In Server 2016 en latere versies is het volgende gewijzigd; Windows Server Back-up is inmiddels een van de vele features en is gedegradeerd naar de wizard 'Functies en onderdelen toevoegen'. In de meeste gevallen moet een beheerder de installatiewizard uitvoeren of installeren via PowerShell. Lichtpuntje is dat Microsoft de feature nog steeds als optie aanbiedt. Het is aan de beheerder om te besluiten over gebruik ervan of te kiezen voor vervanging door een specifiek ontwikkelde back-upoplossing voor servers. De servereditie van Microsoft is een functioneel besturingssysteem voor servers, en back-up is hierbij GEEN topprioriteit. Dit betekent dat u alleen beschikt over de basisfuncties van Windows Server Back-up zoals back-up van volledige images, volumes, bestanden en mappen, gecombineerd met basisherstelopties.
Hoe maak ik een back-up van mijn servergegevens?
U kunt gebruikmaken van de eerder genoemde feature Windows Server Back-up door de service in Windows te installeren en configureren om meerdere back-ups of één enkele back-up te plannen. Het maken van back-ups van essentiële serverapplicaties en -gegevens is een cruciale taak en veel organisaties hebben gekozen voor een krachtig, betrouwbaar, specifiek ontwikkeld product met geavanceerde functies voor back-up en herstel. Veel organisaties maken hiervoor gebruik van VSS (Volume Shadow Copy Service) van Microsoft, maar daar houden de overeenkomsten ook op. Veeam Backup & Replication zit boordevol opties voor back-up en herstel. U kunt kiezen uit diverse back-upmethoden, en alle back-ups worden opgeslagen in een opslagonafhankelijke back-uprepository. Door gebruik te maken van een tweede doel of ingebouwde Scale-out Backup Repository-mogelijkheden, kunt u eenvoudig voldoen aan de 3-2-1-regel voor back-up, standaard in de branche.
Hoe voer ik herstel uit vanuit Windows Server Back-up?
Wie goed is voorbereid, begrijpt dat back-up maar de helft van het verhaal is. U heeft niets aan een back-up als het niet lukt om de gegevens te herstellen wanneer de nood aan de man is. Windows Server Back-up biedt de vereiste opties voor herstel van een volledige server naar bare-metal, bestanden, mappen en sommige Microsoft Office-applicaties. Maar neemt u bij uw openingszet voor herstel bij een calamiteit echt het risico op gegevensverlies? Veel mensen beantwoorden die vraag met nee. Daarom biedt Veeam Backup & Replication uitgebreide herstelopties, zoals Instant VM Recovery voor snelheid en mobiliteit, herstel van applicatie-items met Veeam Explorers en de mogelijkheid om rechtstreeks naar AWS en Azure te herstellen. Deze en tal van andere features maken volledig levenscyclusbeheer mogelijk.

Hoe kunnen we helpen?

Hcwh sales

Sales

Vraag geheel vrijblijvend een offerte aan en ontdek meer over Veeam Software

Hcwh tech

Technische support

Vind antwoorden op uw vragen in de technische documentatie van Veeam

Hcwh forum

Veeam R&D-forums

Vraag hulp voor uw Veeam-producten en software

Download nu de GRATIS testversie

Door verzending gaat u ermee akkoord dat uw persoonsgegevens worden beheerd in overeenstemming met de voorwaarden van de privacyverklaring van Veeam.
Door verzending gaat u ermee akkoord dat u informatie ontvangt over producten en evenementen van Veeam en dat uw persoonsgegevens worden beheerd in overeenstemming met de voorwaarden van de privacyverklaring van Veeam.
Verifieer uw e-mail om door te gaan met de download van het product
Er is een verificatiecode verzonden naar:
 • Verificatiecode onjuist. Probeer het opnieuw.
Er is zojuist een e-mail met een verificatiecode verzonden naar
Code niet ontvangen? Klik om deze over seconden opnieuw te verzenden
Code niet ontvangen? Klik om opnieuw te verzenden

ty icon

Thank you!

We have received your request and our team will reach out to you shortly.

OK

error icon

Helaas! Er is iets misgegaan.

Probeer het later opnieuw.

Vraag een demo aan

Door verzending gaat u ermee akkoord dat uw persoonsgegevens worden beheerd in overeenstemming met de voorwaarden van de privacyverklaring van Veeam.
Door verzending gaat u ermee akkoord dat u informatie ontvangt over producten en evenementen van Veeam en dat uw persoonsgegevens worden beheerd in overeenstemming met de voorwaarden van de privacyverklaring van Veeam.
Verifieer uw e-mail om door te gaan met de download van het product
Er is een verificatiecode verzonden naar:
 • Verificatiecode onjuist. Probeer het opnieuw.
Er is zojuist een e-mail met een verificatiecode verzonden naar
Code niet ontvangen? Klik om deze over seconden opnieuw te verzenden
Code niet ontvangen? Klik om opnieuw te verzenden

ty icon

Thank you!

We have received your request and our team will reach out to you shortly.

OK

error icon

Helaas! Er is iets misgegaan.

Probeer het later opnieuw.